söndag 7 november 2010

Hus drömmar

Jag Hemnet knarkar. Ja det känns nästan så. Vi vill så gärna flytta till hus och just nu är det väldigt få objekt ute och väldigt många spekulanter, vilket gör att priserna skjutit höjden. Vi har inga problem att klara boendekostnaden. Men 15% i handpenning på ett hus för 4 000 000kr känns tungt. Jag är inne på Hemnet hundra gånger om dagen minst. Just nu ligger ett hus ute, med start pris 3 875 000!!! Den kommer garanterat gå för långt över 4 miljoner. Vi har även varit i kontakt med St Anna hus och sett över möjligheterna till att bygga ett eget, kanske ett sånt som ovan. Själva huset och arbetet är väl inte så jätte dyrt men tomterna håller samma galna priser som allt annat. En tomt på ca: 700 kvadrat kostar runt 1 600 000kr. Ja, ja vi får väl se vad som händer. Vi fortsätter spela på Lotto i alla fall ;-).

I går var det full fart hela dagen. Först kom min goda vän över med sina två döttrar. Moa var glad at det kom en kompis. Sen åkte vi till vår väns grav för att tända ett ljus. Det är så rofyllt på kyrkogården. Barnen var med och det blev många frågor om varför hon låg där under jorden. Ja, hur berättar man klokt för ett barn om döden. Moa förstår att när man blir gammal så dör man. Det känns så sorgligt att försöka förklara varför vår vän inte fick bli gammal. Barnen nöjde sig nog med att man inte alltid dör av ålderdom utan att tragiska olyckor också kan ta liv. Dom klappade i gräset och sa hej då. Så fint.

Sen bar det av till goda vänner som vi inte sätt på super länge. Barnen var bjudna på Halloween fest. Philip var stålmannen och Moa var Askungen (vad annars =)). Vi hade det super trevligt och på vägen hem köpte vi mat från Kolgrillen. En toppen dag helt enkelt.

I dag skulle vi egentligen på 3-års kalas men kalasprinsen och hans familj är sjuka så vi får ses en annan dag i stället. Just nu befinner sig hela familjen i varsitt rum. N sitter vid den andra datorn, Philip sover, Moa leker på rummet och jag sitter här och sippar på en kaffe. Snart är det dags att se vad den här dagen har att erbjuda!!!

Hej så länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar